В Україну йде потепління: чи варто очікувати на повернення морозів

Важливо знати
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Харківський бабак Тимко вже дав свій прогноз на весну 2024 року. Чи справдиться він - дізнаємося вже скоро. Але найближче потепління до 15°C очікує нас швидше, ніж ми сподівалися. Детальніше про це розповідаємо у цій статті на HOCHU.ua.

З 10 лютого в Україну з Середземного моря прийде чергова хвиля теплого повітря. Це спричинить підвищення температури до 15-16°C. Очікується, що така тепла погода збережеться до середини місяця - 14-15 лютого.

Як повідомила заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня у коментарі РБК-Україна, в цей період температура в українській столиці вдень становитиме до 10°C, а на Півдні, Закарпатті та Прикарпатті - до 15-16°C. Водночас суттєвих опадів не очікується.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Швидше за все, потім на зміну теплому середземноморському повітрю прийде прохолодне повітря з Півночі або Заходу.

Голеня додала, що високі температури взимку в Україні - досить часте явище в останні 20 років. Проте морози можуть повернутися навіть і в березні. Тож не поспішайте ховати теплий зимовий одяг далеко в шафу.

Також раніше ми писали, якою буде весна 2024 року в Україні. Чи погоджуються синоптики з прогнозом бабака - дізнавайтесь у цій статті .

Фото: 24tv.ua