Маргарин чи масло: як відрізнити і в яку випічку що класти

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як смачно смажити картоплю . Тепер ділимось порадами щодо приготування тіста. В більшість видів випічки кулінари кладуть вершкове масло чи маргарин. Розповідаємо, в яких випадках вони взаємозамінні.

Для того, щоб отримати ідеальний результат, потрібно знати деякі секрети та нюанси. Один із таких нюансів – це вибір жиру для випічки. Що краще використовувати в якому випадку, розповідаємо разом із ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Враховуйте рецепт та вид випічки

Деякі види випічки вимагають певного виду жиру, щоб отримати потрібну текстуру та смак. Наприклад, маргарин у пісочному тісті робить випічку хрусткою та розсипчастом. Для дріжджового тіста краще використовувати масло - так продукт виходить м’яким та еластичним. У бісквіт можна класти як маргарин, так і масло.

При виборі продуктів для тіста варто зупинятись на тих, що мають натуральний та простий склад, і не містять зайвих добавок та барвників. Також звертайте увагу на відсоток жиру - часто в рецептах вказують конкретне число. Також при виборі жиру для випікання слід врахувати температуру та форму жиру, який ви додаєте в тісто - від цього залежить його фінальна текстура.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Від жиру у випічці залежать текстура та смак виробів. Також ми розповідали, що додати в каструлю , щоб пельмені вийшли ідеальними.