Стоятиме, як прибита цвяхами: що зробити, аби пралка не "літала" по підлозі

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Багато господинь зіштовхувалися з проблемою, коли пральна машинка під час роботи починає вібрувати, стрибати і ніби планує "злетіти". Причин може бути безліч: нерівна підлога, зламані підшипники чи нерівномірно розташована білизна у барабані. Щоб не зламати пральну машину , потрібно зафіксувати її у правильному положенні.

Перетворити процес прання на безпечний можна кількома способами. Які причини смикання під час роботи, та як зменшити вібрацію, розповідає moyo.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Стоятиме, як прибита цвяхами: що зробити, аби пралка не "літала" по підлозі - фото №1
Фото: stock.adobe
  1. Перевірка на гвинти

Болти захищають машинку під час транспортування, але багато людей забувають зняти їх потім. У такому випадку машинка може не запустити прання, або хитатиметься у процесі, а з часом зламається.

  1. Крива, слизька підлога

Нерівна підлога призводить до порушення балансу у механізмі техніки. Звідси стрибання і надмірне вібрування машинки. Відрегулюйте ніжки машинки за допомогою будівельного рівня, надягніть на ніжки антивібраційні насадки та підкладіть під машинку рівний жорсткий подіум-підставку покриту  гумовим противібраційним килимком.

  1. Нерівномірно покладена білизна

Якщо речі перуть разом з підковдрою - більшість залазить всередину її і машинка починає вібрувати. Необхідно перервати процес прання, розкласти білизну акуратно і намагатися сортувати речі перед пранням.

  1. Зношені підшипники

Така причина призводить до гулу при роботі. Потрібно розібрати і поміняти зношені елементи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуйтесь правил користування машинкою, використовуйте якісні засоби для прання, це подовжить строк користування та допоможе уникнути проблем. Раніше ми писали чи залишати дверцята відчиненими після прання. Та які наслідки можна очікувати від такої дії.

Головне фото: dreamstime