Підробка чи все-таки оригінал? 4 ознаки, які підтверджують справжність мобільного "яблука"

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Плануючи придбати новий чи вживаний iPhone важливо не натрапити на підробку. Адже важко визначити оригінальність, на перший погляд, тому що вони дуже схожі на справжні.

Проте зробити це можна самостійно, головне знати, на які речі потрібно звертати увагу. Інструкцію на визначення підробки, пропонує realist .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Телефон підробка, якщо:

1. Корпус 

Корпус телефону викликає сумнів у якості, фарба лежить нерівним шаром, можуть бути розводи на поверхні. Гаджет не може бути легким, адже оригінал робиться з нержавіючої сталі та алюмінію. Тому, якщо корпус пластиковий - точно підробка. Деталі прилягають нещільно, телефон порипує при стисненні. У продукції  Apple задня кришка та акумулятор не знімаються.

2. IMEI – унікальний номер

Цей номер можна знайти у відомостях "Про цей пристрій" або набрати комбінацію цифр *#06#. Якщо отримані дані не збігаються з вказаними  на коробці та чеку, ви купили неоригінальний Айфон. Також є  випадки, коли пристрої купуються без коробки. Тоді ви можете скористатись сервісами IMEI.info чи IMEIpro.info.

3. Серійний номер

Якщо ви не можете пройти верифікацію на сайті Apple - то ваш серійний номер несправжній. Знайти його можна так: перейдіть в "Налаштування", відкрийте пункт "Основні", далі - "Про цей пристрій". Скопіюйте отримані відомості та перевірте їх на сайті Apple.

4. AppStore

Завантажте AppStore, вбудоване в iOS будь-якої моделі iPhone. Якщо ви його відкриєте - потрапите до цифрового магазину платних та безкоштовних програм. Якщо   додаток відправлятиме вас у браузер - співчуваємо, у вас підробка.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб захистити себе від нечесних продавців купуйте у сертифікованих магазинах. І пам'ятайте, як діяти у випадках згуби чи викрадення телефону, адже завжди можна його заблокувати дистанційно .