Volvo більше не випускатиме дизельні авто: що відомо

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото Volvo XC90
Фото: https://www.motor1.com

Останнє дизельне авто зійшло з конвеєра Volvo

У вересні 2023 року у Volvo заявили, що компанія припиняє виробництво будь-яких дизельних моделей, що залишилися, до початку 2024 року, оскільки спрямовує свої сили на те, щоб стати виробником повністю електричних автомобілів. Volvo Cars електрифікує весь модельний ряд до 2030 року.

Компанія планує стати кліматично нейтральною до 2040 року. Це дуже амбітний план трансформації автовиробника у безвуглецевий бізнес. Volvo ухвалила рішення припинити розробку нових двигунів внутрішнього згоряння, тому більше не інвестуватиме у це свої кошти, інформує responsiblefuture.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Останньою дизельною моделлю Volvo став кросовер преміум-класу XC90, який зійшов з конвеєра в Торсланді та був одразу відправлений у музей World of Volvo у Гетеборзі, Швеція. Кросовер має рядний 2,0-літровий чотирициліндровий дизельний двигун із турбонаддувом сімейства VEA, який дебютував у 2013 році.

Електричні силові агрегати – це майбутнє. Вони перевершують двигуни внутрішнього згоряння: створюють менше шуму та вібрацій. Потребують менше витрат на обслуговування та мають нульові викиди у вихлопній трубі. Компанія зосереджена на створенні широкого портфоліо електромобілів преміум сегменту, що виправдають очікування клієнтів від Volvo. Це ключова частина реакції компанії на зміну клімату,
говорить Джим Роуен, виконавчий директор Volvo Cars.

В кінці 2023 року Volvo повідомили, що розпочинають попереднє виробництво свого першого електричного седана ES90 (або V551). Робити це планується у Китаї.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про вінтажний спорткар   Pegaso Z-102, який був виставлений на аукціоні. Засновником ретроавтомобіля є виходець з України Яків Савчик.