Поради дачникам: як швидко і з користю для городу прибрати кригу з ділянки

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Чимало дачників готуються до сезону. Але, задовго до того, як прийде час висаджувати вирощену розсаду , багатьом доведеться стикнутися з такою неприємністю, як крига на ділянці.

Як швидко прибрати кригу з ділянки, розповіли на ProstoWay . Найправильнішим способом прибрати лід називають механічне прибирання. Але ця процедура складна і фізично важка, тому багато дачників хитрують і використовують інші методи. Серед них гранітна крихта, гравій, великий пісок тощо. Але найчастіше це сіль.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як прибрати лід з городу

Використання солі, може й є найпростішим варіантом, однак його точно не можна назвати найкращим. Сіль шкодить взуттю, машинам, і навіть лапам домашніх тварин. А ще вона дуже сильно засолює ґрунт.

Саме тому варто придивитися до інших, безпечніших методів. При цьому вони доволі бюджетні.

Хлористий калій та сечовина

На відміну від солі, разом із талими водами хлориди підуть і не повернуться у ґрунт. А калій, навпаки, залишиться, і працюватиме на користь рослинам.

Перед внесенням слід перемішати хлористий калій та сечовину в рівних пропорціях. Це наситить ґрунт азотом.

Хлористий калій сам по собі має негативний вплив на ерозію, зношення взуття та метал. І тому він поєднується з карбамідом, що має захисні властивості для металів. Таким чином негативний вплив хлористого калію значно знижується.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, сечовину як самостійний засіб можна використати для посипання льоду. Це допоможе при ходьбі. Також ми розповідали про популярні способи вирощування розсади .