Один інгредієнт, який і так є на ваші кухні, зробить борщ значно смачнішим: проста хитрість досвідчених кулінарів

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

смачний борщ
Файні рецепти / Борщ можна приготувати щек смачніше

Борщ можна приготувати ще смачніше

Ми розповідали, як можна особливо смачно приготувати котлети . Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе вам покращити смак борщу. Знадобиться лише простий інгредієнт, який і так є на вашій кухні - звичайний цукор. 

Борщ - це не просто страва, це символ української кухні, улюблена їжа для обіду, вечері, а то й сніданку. Разом із порталом ProstoWay розповідаємо, як приготувати його ще смачніше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Навіщо додавати цукор у борщ?

Багато хто дивується, навіщо додавати цукор у борщ, адже це не солодка страва. Насправді, цукор не тільки не зіпсує смак борщу, а й навпаки, зробить його більш збалансованим. Він підкреслить кислинку томатів, нейтралізує надмірну кислоту буряка та додасть страві приємного аромату.

Коли додавати цукор?

Цукор додають на самому початку приготування, на етапі підготовки засмажки. Разом з цукром можна додати трохи оцту (⅓ ч.л. цукру на 1 ч.л. оцту). Оцет допоможе зберегти яскравий колір борщу та зробити його смак більш насиченим. Кількість цукру залежить від ваших особистих уподобань та кислоти буряка. Зазвичай, достатньо ⅓ - ½ ч.л. на каструлю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Додавши трохи цукру у ваш борщ, ви будете приємно здивовані, як покращиться його смак. Також ми розповідали, як цукор допоможе вам приготувати смачніше інші страви.