Непроста розмова: як розповісти партнеру про свою зраду

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

пара тримається за руки фото
Фото: unsplash.com

Зрада тягне за собою багато почуттів - вину, страх викриття, гнів на саму себе, і не дивно, що через всі ці емоції таємницю хочеться приховати

Але все таємне стає очевидним, пам'ятаєте? Так що якщо ви зважили всі за і проти і вирішили, що настав час зізнатися, краще знати про те, як розповісти про зраду.

Як зізнатися у зраді: поради, які варто почути

Існують важливі правила, які слід дотримуватися, якщо вам чекає складна розмова: знайдіть правильний час, не намагайтеся зменшити те, що сталося, кажіть правду. Про всі ці та інші поради докладно розповів Балтиморський центр терапії .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Знайдіть підходящий час, щоб розповісти про зраду

Не намагайтеся розповісти про те, що сталося на льоту. Не робіть цього за 10 хвилин до того, як вам час йти на роботу. Не робіть цього напередодні великої презентації партнера. Не робіть цього посеред вечері на честь дня народження мами. Не робіть цього по СМС! Будьте чутливі до потреб вашого партнера. Це має бути про них, а не про вас. Якщо головна мета у зізнання — покращити самопочуття, то ви, як і раніше, дієте егоїстично, а не на користь свого партнера.

Каяття

Якщо ваш партнер побачить, що ви засмучені тим, що зробили, то є можливість налагодити стосунки. Ваш партнер повинен розуміти, що ви визнаєте свої помилки та шкодуєте про них. Каяття означає, що ви усвідомлюєте біль, який завдали своєму партнеру, і співчуваєте цьому.

Не намагайтеся применшити невірність

Спроба описати ситуацію менш поганою, ніж вона була насправді, є програшною тактикою. Вона неминуче сприймається як виправдання і спосіб уникнути відповідальності, і це точно не допоможе, навіть якщо ви маєте добрі наміри.

Готуйтеся до бурі

Реакція партнера майже напевно буде поганою. Мабуть, буде багато криків та сліз. Ваш чоловік може розлютитися. І до цього треба бути готовим.

Слухайте свого партнера

Це означає не тільки почути те, що вони говорять та відчути їхні емоції, а й відповідати на запитання. Навіть якщо вони повторюються. А якщо партнер захоче якийсь час не говорити, варто дослухатися його бажання і дати трохи простору.

Розкажіть усю правду

Одна з найгірших помилок, яких люди припускаються, зізнаючись у своїй невірності, — це напівправда і поступове розкриття історії. Бажання не завдавати ще більшого болю партнеру зрозуміло, але в довгостроковій перспективі це лише посилить ситуацію.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про те, що можна вважати зрадою . І нарахували як мінімум 5 видів невірності у стосунках.