Всього 5 хвилин - і ви дізнаєтесь, чи натуральне у вас вершкове масло: цікавий лайфхак

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як визначити, чи не зіпсувались крабові палички . Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе визначити натуральність вершкового масла.

Про цей експеримент розповіли на порталі “Главред” . Для цього знадобиться невеликий шматочок вершкового масла і гаряча вода.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Підроблене масло - не рідкість на полицях наших магазинів. Є простий експеримент, який допоможе перевірити натуральність масла, який можна провести в домашніх умовах. Він вимагає мінімуму часу і зусиль, але надзвичайно ефективний.

Беремо невеликий шматочок вершкового масла та гарячу воду. Що важливо, просто гарячу, а не окріп.

Що треба робити:

Кладемо шматочок вершкового масла в гарячу воду. Дивимось на те, що з ним буде. Якщо масло натуральне, ви помітите шар жиру, який утвориться на поверхні води. Він повинен бути подібним на той, що з’являється при приготуванні курячого бульйону.

Беремо ніж чи виделку та перемішуємо шматочок вершкового масла. Якщо ви побачите, що ті частини, які не стали специфічним нальотом зверху, будуть розтягуватися за ножем, як пластилін або віск на воді - це може свідчити про те, що таке масло, швидше за все, не є натуральним.

Натуральне вершкове масло не буде розтягуватися за ножем. Зазвичай воно буде мати характерні білі вкраплення на поверхні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тож перевірити справжність масла зовсім нескладно. Також ми розповідали, що додати в каструлю під час варіння пельменів.