На годину вперед чи назад: переводимо стрілки годинника на літній час 2024

Важливо знати
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Годинник, фото
Фото: volynnews.com

Перехід на літній час відбудеться вже у ці вихідні

Ходили плітки нібито з переведенням стрілок годинників нарешті покінчено, але це не так. Тож цієї весни ми знову це робитимемо. Залишилося розібратися, куди саме їх рухати - вперед чи назад.

Щороку українці двічі переводять годинники: восени - на зимовий час, навесні - на літній. Так, на останній ми перейдемо вже у ці вихідні. Це потрібно для більш раціонального використання світлого часу доби, економії електроенергії на опалення та освітлення, а також через доволі велику відстань між східними та західними областями нашої країни.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли й куди переводити стрілки годинника

Перехід на літній час у 2024 році відбудеться у ніч на 31 березня о 03:00 годині. Вам потрібно буде перевести стрілки годинника на одну годину вперед - з 03:00 на 04:00. Так, спатимемо ми цієї ночі на одну годину менше.

Зазвичай сучасна електроніка автоматично синхронізується з новим часом. А ось час на механічних годинниках та кнопкових телефонах доведеться виставляти самостійно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що у квітні Україну накриють снігопади. В які міста прийде “зимова казка” - дізнавайтесь у цій статті .