Щоб білок не був “гумовим”: секретний спосіб приготування яєць

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

варені яйця
SHUBA / Щоб отримати ідеальні яйця

Правильний спосіб для ідеального результату

Ми розповідали, як саме додавати яйця в зелений борщ, щоб страва стала значно смачнішою. Тепер ділимось лайфхаками, які стануть у пригоді перед Великоднем. Розповідаємо, як правильно варити яйця.

Це здається простою справою, але насправді є кілька нюансів, які допоможуть отримати ідеальний результат. Є кілька секретів, які забезпечать ніжний білок без "гумового" ефекту і рівномірно жовтий жовток. Разом із ProstoWay розповідаємо про них.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильна кількість води

Залийте яйця водою так, щоб вона покривала їх на 3-6 см. Як нестача, так і надлишок води негативно впливають на смак і текстуру, як і на рівномірність приготування.

Секретні інгредієнти

Додайте в воду 1 чайну ложку солі і 1 столову ложку оцту. Це допоможе зберегти цілісність яєць і запобігти витіканню білка, якщо маленькі тріщинки все ж з’явились.

Важливий момент після закипання

Щоб приготувати ідеальні яйця, зменшіть вогонь до мінімуму після закипання води. Зніміть каструлю з плити через 1 хвилину. Накрийте кришкою і дайте яйцям настоятися 12 хвилин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки цим простим секретам ви завжди будете отримувати ідеально варені яйця. Також ми розповідали, який інгредієнт потрібно замінити у голубцях , щоб їх стало значно простіше робити.